Nederland | The Netherlands

Nederland

Nederland is een droomland om te fotograferen. Ondanks het feit dat er meer mensen wonen dan in België bevat het meer natuurgebieden dan in Vlaanderen. Vooral de rivieren, vaarten, sloten en beken maken een mooi kader voor een foto.

Voor de campeerder, die wij zijn, zijn er voldoende campings en vooral een uitgebreid netwerk van boerderijcampings. Dit laat ons toe om af en toe, en als het weer het toelaat, een paar dagen te gast te zijn in Nederland.

Nederland is een van de landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Nederland ligt voor het overgrote deel in het noordwesten van Europa, aan de Noordzee. Naast het Europese deel zijn er nog de drie bijzondere gemeenten in de Caribische Zee, die ook wel Caribisch Nederland worden genoemd. Europees Nederland wordt in het zuiden begrensd door België, langs de oostgrens door Duitsland en aan west- en noordzijde door de zee. De hoofdstad van Nederland is Amsterdam, de regeringszetel is Den Haag.

Nederland heeft een inwonertal van 17.084.719 (2017) en met een oppervlakte van 41.543 km² een hoge bevolkingsdichtheid van 411,3/km² (2017). Ruim 18% van het oppervlak bestaat uit water en een groot deel van het land en de bevolking bevindt zich onder zeeniveau.[9] Het land wordt beschermd tegen het water door middel van een systeem van dijken en waterwerken. Door landwinning zijn polders gecreëerd. Bestuurlijk is het land verdeeld in twaalf provincies.

(bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederland)

The Netherlands